Alhambra CS-1-CW S E1

Håndlaget spansk gitar

1 på lager
Varenr: CS-1-CW E1
  • 1Butikk Sandvika
  • 0Butikk Strømmen
  • 0Sentrallager 1
  • 0Sentrallager 2
Produktinfo


Alhambra CS1 S CW E1 er bestselgeren i crossover-serien til Alhambra. Her får du en 100% håndbygget spansk gitar laget med kun førstesorterings Red Cedar i toppen, Rosewood i gripebrettet og mahogany i sarg og bunn! I tillegg får du med Fishman clasica M mikrofonsystem og cutaway for å nå høyere opp på gripebrettet.

Rød Cedar (Thuja Plicata):
Cedertre-toppen er mykere og har mer varme og også en tendens til å forsterke lyden ved fingerspill sammenlignet med gran. Dette får fingerspill til å låte veldig klart og imponerende på denne gitaren. Dersom man spiller mye flatpicking/strumming kan et granlokk gi enda mer volum, men ved fingerspill er det cedar som typisk gir den kraftigste tonen. Grunnen til denne forskjellen er at ceder-lokket vil nå et "metningspunkt" der det ikke kan produsere mer volum veldig harde anslag. Dermed vil det forekomme en kompresjon av lyden som endrer karakteristikken og klangfargen i tonen og kan brukes til å fremheve enkelttoner eller partier på en unik måte. Derfor er Cedar ofte det foretrukkede treverket i lokket på en tradisjonell spansk gitar.

Mahogany: 
Mahogany har tette og jevne årringer samtidig som det er et relativt hardt treverk. For å sette det veldig på spissen får denne gitaren et litt smalere frekvensregister med en liten boost i nedre mellomtone. Konsekvensen blir at gitaren får ekstra varme sammenlignet med rosewood-gitarer og stikker seg mer ut i hektiske lydbilder, og dermed egner seg perfekt til live-bruk og i pop/rock-sammenhenger. Et veldig allsidig treslag.

Den kan også leveres med en førstesorterings tysk grantopp dersom det er bedre tilpasset dine behov. Dette har ingen ekstra kostnad, så ikke nøl med å få skredersydd en gitar akkurat slik du vil ha den. Vår klassiske gitarist Morten hjelper deg gjerne med å finne både modellen, lyden og størrelsen som passer perfekt til deg. For spesialbestilling eller hvis du vil ha en modell som ikke er lagerført tar du bare kontakt på  morten@backstagemusikk.no

 

TOPSolid Red CedarSIDES & BACKSolid MahoganyNECKMahoganyFINGERBOARDRosewoodMACHINE HEADSLuxury Gold Plated