Alhambra Z-nature

Håndlaget spansk gitar

5 på lager
Varenr: Z-nature
  • 5Butikk Sandvika
  • 0Butikk Strømmen
  • 0Sentrallager 1
  • 0Sentrallager 2
Produktinfo

Klassikeren Alhambra 1C i en rimligere mattlakert utgave!

Disse gitarene er håndbygget i Spania med tradisjonelle metoder, noe som resulterer i en enestående kvalitet i sin prisklasse. Med heltre lokk i cedar har du den gode spanske gitarlyden i en rimelig gitar. Vi kan med hånden på hjertet si at det ikke finnes bedre gitar i Norge til denne prisen. Det er ikke uten grunn at gitarlærere flest anbefaler Alhambra, både til nybegynnere og profesjonelle! Satinert finish gjør den litt rimeligere enn sin storebror Alhambra 1C (som ellers er identisk)

Cedar:
Cedertre-toppen er mykere og har mer varme og også en tendens til å forsterke lyden ved fingerspill Dette får fingerspill til å låte veldig klart og imponerende på denne gitaren. Dersom man spiller mye flatpicking/strumming kan et granlokk gi enda mer volum, men ved fingerspill er det cedar som typisk gir den kraftigste tonen. Grunnen til denne forskjellen er at ceder-lokket vil nå et "metningspunkt" der det ikke kan produsere mer volum veldig harde anslag. Dermed vil det forekomme en kompresjon av lyden som endrer karakteristikken og klangfargen i tonen og kan brukes til å fremheve enkelttoner eller partier på en unik måte. Derfor er Cedar ofte det foretrukkede treverket i lokket på en tradisjonell spansk gitar.

Mahogany:
Mahogany har tette og jevne årringer samtidig som det er et relativt hardt treverk. For å sette det veldig på spissen får denne gitaren et litt smalere frekvensregister med en liten boost i nedre mellomtone. Konsekvensen blir at gitaren får ekstra varme sammenlignet med rosewood-gitarer og stikker seg mer ut i hektiske lydbilder, og dermed egner seg perfekt til live-bruk og i pop/rock-sammenhenger. Et veldig allsidig treslag.